A Sharjah Research, Technology and Innovation Park vezetője.

Tanulmányait a Massachusetts Institute of Technology-n, a Harvard Business School-on, az American University of Sharjah-on, és a Seattle Pacific University-n végezte.


Előadása címe: Cooperation is the Key (Az együttműködés a kulcs)

Jó reggelt, hölgyeim és uraim, a TEDxNeumann-on. A nevem Hussein Al-Mahmoudi, a Sharjah Kutatási és Technológiai Park vezérigazgatója vagyok. Nagyon büszkék vagyunk a John von Neumann Egyetemmel való partnerségünkre, amely számos szinten meghozza az együttműködés gyümölcsét, legyen szó vállalkozói tevékenységről, oktatásról és a legjobb gyakorlatok megosztásáról.

A Megalux szolár kocsival kapcsolatos munkánk csak egy példa a csodálatos tevékenységek közül, amelyeket közösen indítottunk el. Ma itt Sharjahban mi egy regionális vezető technológiai park vagyunk, amely támogatja a csodálatos innovációs ökoszisztémát, a nagyszerű tehetségeket, vállalkozókat és tudósokat, valamint a technológiákat, a szellemi tulajdonjogokat és a technológiák kereskedelmi forgalomba hozatalát.

Nagyon izgatottak vagyunk e nagyszerű intézménnyel való együttműködésünk miatt. Idén a COP28-nak az Egyesült Arab Emírségekben adunk otthont. Ez egy globális találkozó a legjobb elmék, befektetők, kormányzati tisztviselők számára, hogy megvitassák a fenntarthatóságot, az éghajlatváltozást. Úgy gondolom, hogy az Önök egyeteme által végzett munka ennek a témának a középpontjában áll. Közösen van egy tervünk az Önök innovációinak népszerűsítésére, akár a Megalux napelemes autóról beszélünk, akár a hidrogéntevékenységekről, -tárolásról, amit Önök jelenleg tapasztalnak vagy kutatnak a magyarországi laboratóriumokban. A mi munkánk itt a parkban az, hogy elősegítsük a vállalkozói szellemet és az innovációt az egész régiónkban.


A parkunk egy olyan platform, amely a hármas spirál - a tudományos élet, a kormányzat, a magánszektor és a nonprofit szervezetek közötti együttműködés - érvényesítését szolgálja azzal a céllal, hogy mindenki számára új lehetőségeket és új vállalkozásokat teremtsen.

Fókuszterületeink egyre bővülnek. Büszkék vagyunk arra, hogy a régió egyik legnagyobb additív gyártási és 3D-s technológiája itt, a parkban található. Büszkék vagyunk arra, hogy az egyik legnagyobb közlekedési és logisztikai innovációs ökoszisztéma itt van a parkban. Új generációs vonatokat, elektromos kerékpárokat, az önökéhez hasonló napelemes autókat és más innovációkat tesztelünk. A víztechnológiára, az energiára és a fenntarthatóságra, valamint a digitalizációra összpontosítunk.

Büszkén osztom meg önökkel azt a hírt is, hogy most indítottuk el a parkban a szuperszámítógépeket, amelyekből világszerte csak 26 van. Ez a szuper számítási lehetőség lehetővé teszi a tudósok, vállalkozók és az Önökhöz hasonló partnerek számára, hogy bővítsék kutatási és számítási teljesítményüket. Az Önök egyetemével való kapcsolatunk kulcsfontosságú számunkra. Nagyon büszke vagyok erre a kapcsolatra, mert ez az egyik legjobb kapcsolatunk eddig. Ez az Ön vezetői víziójának, vezetői elkötelezettségének, szakmaiságának és együttműködésének köszönhető.

Alig várjuk, hogy megszilárdítsuk kapcsolatunkat Magyarországgal. Alig várjuk, hogy megszilárdítsuk kapcsolatunkat az Önök egyetemével a parkban. Alig várjuk, hogy népszerűsítsük ezt a lehetőséget, és vállalkozásokat hozzunk létre az Önök egyeteme, az Önök induló vállalkozásai, tudósai és diákjai számára is.

Sok sikert kívánok Önöknek ehhez a konferenciához. Bárcsak ott lehetnék önökkel. Sajnos a sok kötelezettség miatt nem tudtam eljönni. De nagyon izgatottan várom, hogy újra eljöjjek, és magammal hozzak egy delegációt, hogy megnézzem a legjobb gyakorlatokat, és tanuljak abból a csodálatos munkából, amit Önök az egyetemükön végeznek.

Gratulálok mindahhoz a munkához, amit végeznek. Minden jót kívánok, és szép, eredményes konferenciát.

Köszönöm.


CEO, Sharjah Research Technology & Innovation Park