Megyeri Szabolcs kertész, kertészmérnök, blogger. Rendszeres vendége és szakértője kertészeti témákkal foglalkozó híradásoknak és riportoknak, mind a köztelevízióban, mind a kereskedelmi csatornákon. Műsoraival, szaktanácsaival folyamatosan segítségére áll a kertészeknek és kertészkedni vágyóknak egyaránt.

Blogírói tevékenységét 2011-ben kezdte, a kertbarátok, növényrajongók számára ír aktuális, érdekes, és szórakoztató témákról. Bejegyzéseinek célja, hogy a laikus, kezdő kertészkedők is érthető, egyszerű, de szakmai jellegű segítséget kapjanak. A kertészeti weboldaláról elérhető blogbejegyzései ugyancsak számos, kertészkedni vágyó ember számára jelentenek segítséget, mivel nagy hangsúlyt fektet a tanításra. Meglátása szerint számos ember szeretne kertészkedni, csak sokan nem mernek belevágni. Bejegyzéseiben, cikkeiben nekik szeretné megmutatni, hogy nincs mitől félniük.

Magyarországon egyedülálló módon nagy hangsúlyt fektet a könnyen fogyasztható, tartalmas, rövid videók elkészítésére és publikálására. Videós anyagaival azoknak a kertbarátoknak szeretne segítséget nyújtani, akiknek ebben a formában érthetőbbek és követhetőbbek a kertészkedéssel, növénygondozással kapcsolatos tanácsok, tippek és trükkök.

Évek óta részt vesz a kertészeti szakoktatásban, ezért szakmai órákat ad középiskolások részére. A kertészeti szakközépiskolákban tartott óráit szintén rögzíti, így azok tananyagként utólag is visszanézhetőek az interneten, ezzel is segítve azokat, akik tanulják a kertészeti szakmát.

A kertészeti témájú médiamegjelenéseken és publikációkon kívül fő tevékenységi körébe tartozik a kerttervezési és kivitelezési tanácsadás, valamint online kertészetet is működtet, melynek különlegessége, hogy a növények kiszállítását saját tehergépkocsival végzi, így a megrendelt növények szakszerűen, garantáltan épségben érkeznek a megrendelőhöz. Hatalmas faj-, és fajtaválasztéka egyedülálló, számos kuriózum fajta megtalálható nála. Nagy hangsúlyt fektet a régi, magyar fajták népszerűsítésére, ezért számos fajtához hozzá lehet jutni a segítségével.

Kertészként nagyon fontosnak tartja, hogy a városi zöldfelületeket érintő kérdésekben felszólaljon, és azokat a közvélemény elé tárja, elsősorban blogjában, és televíziós, rádiós interjúkban.

Munkája mellett elkötelezett híve az utcafrontok, közterületek megszépítésének, közösségi ültetéseket, utcafrontszépítő akciókat szervez és koordinál. 

Előadása címe: Ker(e)ttörténet


Kertészmérnök, kertész, blogger